مطالب پیشنهادی:

عادت افراد موفق

زمان تقریبی برای مطالعه این مقاله: ۵ دقیقه

در قسمت قبلی مبحثی را آغاز کردیم در مورد یازده نکته برای داشتن زندگی شادتر، در این قسمت و در ادامهٔ مقاله قبلی قصد داریم نکات دیگری را در این خصوص بیان کنیم.

۶. به روابطتان بها بدهید

این یک واقعیت است که ما- فارغ از تیپ شخصیتی‌مان- افرادی اجتماعی هستیم و نیاز به تعامل و ارتباط با مردم داریم.

ما نیاز به این داریم که افراد از ما حمایت کنند و وقتی به حضور آن‌ها نیاز داریم به کمک ما بیایند. بنابراین قدر روابطتان را بدانید و توجه ویژه‌ای به ارتباطاتتان داشته باشید.

بپذیرید یا نه، بودن در کنار دیگران لذت زیادی دارد و وقتی موفقیت‌هایتان را در کنار آن‌ها جشن می‌گیرید قطعاً احساس بسیار بهتری خواهید داشت نسبت به حالتی که در تنهایی و انزوا به موفقیت می‌رسید.

۷. یادگیری را متوقف نکنید

حتی لحظه‌ای هم از یادگیری غافل نشوید. هر چقدر می‌توانید مطالب جدید مرتبط با رشته یا زمینه کاریتان را مطالعه کنید تا بعد از مدتی در کارتان بی‌رقیب شوید.

اگر دانشجو هستید از آخرین مقالات رشته‌تان مطلع باشید و آن‌ها را مطالعه کنید، اگر شاغل هستید در مورد زمینه شغلی‌تان به روز باشید و از جدیدترین مقالات و مهارت‌ها غافل نشوید.

[box type=”tip” radius=”5″]دانش، آگاهی و خرد کلیدهای رسیدن به موفقیت هستند. به هر طریقی که می‌توانید اطلاعات جدید دریافت کنید و سطح دانش و سواد خودتان را افزایش دهید.

خردمندی‌تان هم با تجاربی که در طول مسیر به دست می‌آورید پخته‌تر می‌شود. حتی از صحبت کردن با دیگران هم می‌توانید چیزی جدید یاد بگیرید، از تجارب آن‌ها هم همین‌طور. فقط کافی است هوشیار باشید و فرصت‌های یادگیری را از دست ندهید.

۸. کنترل احساساتتان را در دست بگیرید

منظور این نیست که افراد موفق احساس ندارند، بلکه آن‌ها معمولاً به خوبی می‌دانند احساسات و عواطفشان را کجاها باید مهار کنند.

مسلما در زندگی هر کس فراز و فرودهایی وجود دارد اما نمی‌توانیم اجازه دهیم که هر اتفاق و رویدادی- خوب یا بد- ما را از مسیر اصلی‌مان منحرف کند.

یاد بگیرید احساسات و عواطف منفی‌تان را کنترل کنید. نمی‌گوییم احساس بد و منفی نداشته باشید، نه! این غیر ممکن است. هر فرد سالمی غم و درد و رنج و افسردگی را تجربه خواهد کرد. اما چیزی که روی آن تأکید داریم این است که مراقب باشید مهار احساسات دست شما باشد، نه این که کنترل شما در دست احساستان باشد.

۹. مدام دامنه توانایی‌هایتان را گسترده‌تر کنید

برای این که موفق شوید باید روی رشد فردی خودتان سرمایه‌گذاری کنید و وقتی می‌توانید رشد کنید که مهارت‌های و توانمندی‌های جدید یاد بگیرید.

[box type=”tip” radius=”5″]در هر زمینه‌ای که کار می‌کنید- با این فرض که برای خودتان هدفی تعیین کرده‌اید- لازم است روز به روز به مهارت‌ها و توانمندی‌هایی که شما را به هدفتان نزدیک‌تر می‌کند بیفزایید.

وقتی مهارت‌هایتان در زمینه‌ای افزایش پیدا می‌کند، خودتان تعجب می‌کنید که دامنهٔ توانمندی‌هایتان چقدر گسترده‌ است و به این فکر می‌کنید که تا قبل از آن چطور زندگی می‌کرده‌اید!

۱۰. روی پای خودتان بایستید

این درست است که در مواقع لازم باید از دیگران کمک بگیرید، اما از طرفی دقت کنید که بیش از اندازه به دیگران وابسته نشوید و استقلال خودتان را از دست ندهید.

در انجام کارهایی که خودتان از عهده آن‌ها بر می‌آیید به دیگران متکی نباشید. اگر خودتان توانایی انجام کاری را دارید، منتظر نباشید تا کس دیگری آن را برای شما انجام دهد. خودتان دست به کار شوید و قبل از این که دیر شود کار را تمام کنید.

۱۱. با برنامه پیش بروید اما انعطاف‌پذیری‌تان را هم حفظ کنید

اگر هدفت را بشناسی و بدانی در زندگی می‌خواهی به چه چیزی برسی طبیعتاً راحت‌تر و سریع‌تر به مقصد خودت خواهی رسید.

اما دقت کنید قبل از شروع مسیر لازم است برنامه و طرح مشخصی داشته باشید، می‌دانید مشکل نداشتن طرح و برنامه‌ریزی چیست؟ معمولاً وقتی بدون برنامه پیش می‌رویم، پس از مدتی دچار رکود و یکنواختی می‌شویم.

[box type=”tip” radius=”5″]برنامه به مسیرِ شما پویایی می‌بخشد، به‌طوری‌که در هر روز می‌دانید باید چه کارهایی را انجام دهید و ضمناً سرعت انجام کارها را هم به طرز چشم‌گیری افزایش می‌دهد.

با داشتن برنامه‌ای مشخص دیگر سرگردان نخواهید بود و تکلیفتان معلوم است. اما از طرفی چسبیدن به برنامه‌ریزی- به‌طوری‌که هیچ راه نفس کشیدن برای خودتان باقی نگذارید- هم کار عاقلانه‌ای نیست.

کلام آخر

تنها کسی که می‌تواند تصمیم بگیرد شما فرد موفقی هستید یا نه، خودتان هستید. این شمایید که باید بر اساس معیارهایی که دارید، تصمیم بگیرید آيا در مسیر درستی حرکت می‌کنید یا خیر.

دلیل این موضوع این است که موفقیت برای هر کس می‌تواند معنای متفاوتی داشته باشد. یک معیار خوب برای تعریف موفقیت می‌تواند این باشد که آیا از درون احساس خوشحالی و رضایت داریم؟

ممکن است شخصی با یک زندگی ساده و آرام احساس موفقیت کند، اما شخص دیگر حتماً به دنبال شهرت، قدرت و مقام و اعتبار اجتماعی باشد.

هر چه که هست، مهم این است که «شما» معنای موفقیت را برای خودتان پیدا کنید و به این سؤال پاسخ دهید که چه چیزی واقعاً به زندگی شما رضایت و شادمانی می‌بخشد. معمولاً مسیر موفقیت شما از دل پاسخ به همین سؤال عبور می‌کند.

چه امتیازی به این مقاله می‌دهید؟

[kkstarratings]

[ آرسام هورداد ]

مدرس و پژوهشگر شخصیت‌شناسی و چیرگی | چیرگی یعنی خودِ منحصربه‌فردت را پیدا کنی و آن را به بهترین شکل به عالم عرضه نمایی

مطالب مرتبط

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *