مطالب پیشنهادی:

شخصیت شناسی mbti

زمان تقریبی برای مطالعه این مقاله: ۵ دقیقه

متن زیر ترجمه‌ای است از مقالهٔ خانم Molly Owens مدیر و مؤسس بنیاد Truity که در زمینه برگزاری آزمون‌ها و کارگاه‌های مرتبط با MBTI فعالیت می‌کند.

در این مقاله می‌خواهیم به یک موضوع بسیار مهم و اساسی بپردازیم و آن بحث اهمال‌کاری و به تعویق انداختن کارهاست.

مثل همیشه و مشابه مقالاتی از این دست، مطالعه راهکارهای غلبه بر اهمالکاری می‌تواند برای همه ما- فارغ از این که چه تیپ شخصیتی داریم- مفید و مؤثر باشد و این مقاله صرفا برای تیپ‌های ENFP و ENTP نوشته نشده است و جنبه‌ای عمومی دارد. اما به هر حال به نظر می‌رسد این موضوع در این دو تیپ بیشتر شایع باشد.

اهمالکاری چگونه راندمان ما را کاهش می‌دهد؟

مدت‌هاست می‌خواهم کتابی بخوانم، ۴۰-۵۰ صفحهٔ ابتدایی آن را می‌خوانم و بعد به خودم می‌گویم به فرض که این کتاب را خواندم، این‌ همه کتابِ دیگر در قفسه دارم، آن‌ها را چه کار کنم؟! همین باعث می‌شود انگیزه‌ام کاهش پیدا کند و کتاب را بعد از مدتی کنار بگذارم.

اهمالکاری معمولاً به همین شکل خودش را نشان می‌دهد. کاری را با شور و اشتیاق فراوان شروع می‌کنیم اما خیلی زود آن اشتیاق اولیه از دست می‌رود و نسبت به ادامهٔ کار بی‌میل می‌شویم.

در نتیجه در اطراف فرد اهمالکار تعداد زیادی پروندهٔ نیمه باز و کارهای نیمه تمام وجود دارد. کارهایی که با اشتیاق شروع شده اما بعد از مدتی نصفه و نیمه رها شده‌اند.

[box type=”tip” radius= ]گاهی مکانیزم اهمالکاری به این صورت است که فرد کاری را شروع می‌کند، اما در میانه راه ایده‌های جذاب‌تر و پروژه‌های بهتری برای انجام دادن به ذهنش می‌رسد و می‌خواهد آن‌ها را هم امتحان کند. اندکی از این پروژه و اندکی هم از پروژه‌ای دیگر و به همین ترتیب الی آخر.

دو تیپ شخصیتی ENTP و ENFP افرادی هستند که در تفکر واگرا بسیار خوب عمل می‌کنند. آن‌ها در تولید ایده و نظریه پردازی بسیار خوب هستند و ذهنشان معمولاً لبریز از ایده‌های جدید و نوآورانه است.

معمولاً ذهن این افراد خیلی سریع درگیر ایده‌های تازه‌تر می‌شود و بسیار مشتاق این هستند که ایده‌هایشان را به سرعت آزمایش کنند. به همین دلیل شاید کار کردن به صورت مداوم و بلند-مدت روی یک پروژه و یک ایده برای آن‌ها جذابیتی نداشته باشد.

بیشتر ENPها درگیر چنین چالشی هستند و گاهی اوقات حواسشان خیلی سریع از کاری که دارند انجام می‌دهند پرت می‌شود.

وقتی صحبت از مداومت و پیوستگی در انجام کارها می‌شود، لازم است متوجه تفاوت‌های فردی و شخصیتی در این خصوص باشیم و آن‌ها را به شیوه‌ای مؤثر مدیریت کنیم.

[box type=”tip” radius= ]قبلا هم گفته‌ایم که تیپ شخصیتی مجوزی برای شانه خالی کردن از کارها و مسئولیت‌ها نیست. یعنی من حق ندارم بگویم: «من به دلیل تیپ شخصیتی‌ام فرد اهمالکاری هستم و کاری هم برای آن نمی‌توانم بکنم!»

در نتیجه هدف این مقاله این است که اهمالکاری را مدیریت کنیم و بر آن غلبه نماییم. در ادامه چند راهکار مؤثر در این خصوص را با هم مرور می‌کنیم:

۱. مسیر‌های عصب‌شناختی ذهنتان را از نو برنامه‌ریزی کنید

ایجاد عادت به زبان علمی یعنی شکل گرفتن مسیرهای ارتباطی تازه در مغز. این کار به شرط مداومت معمولاً ۶۰ روز به طول می‌انجامد. یعنی ۶۰ روز زمان لازم است تا ارتباطات جدید بین مسیرهای عصب‌شناختی مغز ما شکل بگیرد و در نتیجه ما عادتی جدید را در خودمان ایجاد کنیم.

ساده شدهٔ عبارت بالا این است که اگر می‌خواهید عادتی جدید را در خودتان به وجود آورید حدود ۶۰ روز زمان نیاز دارید.

هر چقدر بیشتر روی یک مهارت (یا رفتار) کار کنید مسیرهای عصب‌شناختی، سریع‌تر در ذهن ایجاد می‌شوند.

[box type=”tip” radius= ]خبر خوب برای افراد تکانشی که زود تمرکزشان را از دست می‌دهند این است که تنها روزی ده دقیقه کافی است تا معماری و ساختار مغزتان را دوباره شکل دهید.

یعنی کافی است فقط روزی ده دقیقه را به «یک» پروژه اختصاص دهید و با مداومت و پیگیری، هر روز روی آن کار کنید. همین باعث می‌شود ذهن شما مداومت و پیوستگی روی یک هدف مشخص را یاد بگیرد و اواسط انجام کار آن را رها نکند.

یک تمرین ساده برای این کار این است که کتابی را که مدت‌ها می‌خواستید بخوانید و شاید هر بار آن را نیمه کاره رها می‌کردید، بردارید و فارغ از این که این کتاب چند صفحه است، فقط روزی ده دقیقه، پیوسته آن کتاب را مطالعه کنید. فراموش نکنید که تمرکز شما در طول این ده دقیقه نباید از دست برود و مثلا موبایلتان را چک کنید و با کسی صحبت کنید.

این ده دقیقه را تمام و کمال به همان یک کار اختصاص دهید. بعد از تمام شدن ده دقیقه کار دیگری انجام دهید. وجودِ این تنوع کمک می‌کند جذابیت پروژه برای شما حفظ شود. بعد از مدتی خودتان از حجم کارهایی که در این مدت انجام داده‌اید و به پایان رسانده‌اید تعجب خواهید کرد.

در قسمت آینده چهار راهکار دیگر را برای غلبه بر حواس‌پرتی در حین انجام کار و اهمالکاری با هم مرور خواهیم کرد که می‌توانید قسمت بعدی را از این لینک مطالعه کنید:

مطالعه قسمت دوم

هم‌فکری: به نظر شما چه راه‌های دیگری برای غلبه بر اهمال‌کاری در تیپ‌های ENFP و ENTP وجود دارد؟

چه امتیازی به این مقاله می‌دهید؟

[kkstarratings]

محصولات مرتبط

 

[ تیپ‌شناسی نوین ]

گروه تیپ‌شناسی نوین (تایپ‌شناسی) به سرپرستی آرسام هورداد به ارائه آموزش‌های نوین خودشناسی و توسعه فردی می‌پردازد

مطالب مرتبط

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۳ دیدگاه

  • ENTP گفت:

    ۶۰ روز زیادههههههه

  • موریو گفت:

    سلام، خیلی ممنون از راهنماییتون، به عنوان یه entp بزرگترین مشکلم همین اهمال کاریه و واقعا برام دردسر زیادی درست کرده

  • سالار گفت:

    به عنوان یک ENFP
    برای موظف کردن خودم به انجام کارهای مهم و ضروری و غلبه بر اهمال کاری. انجام آن کار و هدف را به تصویر خشنودی آدم مهم و ارزشمند زندگی ام گره میزنم.

  • پدرام گفت:

    مطالب سایت شما بسیار مفید و پر مغز است.
    ممنون از وقت گرانبهایی که صرف می کنید.

  • m27 گفت:

    سلام
    یک مشکل:زمانی که ببینیم پروژه ای را که شروع کرده ایم و در دنباله نیاز مند پیش نیاز هایی خارج از دسترسمان می شویم معمولا موجب عدم پیگیری میشود
    تعبیر صحیح این عملکرد چیست

  • نگین گفت:

    سلام. ممنونم که به من لطف کردید و به این ENFP اهمال کار یاری رساندید !
    راستش را بخواهید ۱۰ دقیقه کار کردن کمی اعصاب خرد کن میشود تا میایم گرم شوم باید رها کنمش. من برای تمام کردن کارهای نیمه تمام اول انقدر پیش میروم تا وقتی که انگیزه کم شه و اهمالکاری بیاید سراغم. بعد از مدتی رها کردنش، وقتی جرقه ای از انگیزه در من شکل گرفت سفت میچسبمش و شده تا صبح بیدار میمانم تا از این فرصت استفاده کرده و حسابی کار را پیش میبرم و فقط یک تقه ی کوچک کافیست تا کار تمام شود که معمولن در این مرحله کم کاری میکنم و باید رویش بیشتر کار کنم.
    ممنون از مقاله خوبتون.

  • باسلام .
    بنده به عنوان یک ENFP واقعا روی این مسائلی که عنوان شد مشکل دارم.
    کتابهای زیادی دارم که تا انتها مطالعه نشده و یا خیلی از کارهای شخصی دیگه .
    مسئله ای که اینجا مطرح شده و به عنوان راه حل گفته شده که مثلا برای کتاب باید روزی ده دقیقه خونده بشه ، مشکل اینه که تیپ های ENP اصولا از تکرار متنفرن ، یه کاری رو نمیتونن هر روز مداوم انجام بدن ، احساس میکنن مجبور شدن و ممکنه زده بشن و اینکه نمیتونن یه کاری رو در طی یه زمان طولانی انجام بدن . یعنی میخوان یه کارو زود شروع کنن زود تموم بشه. مثلا یه کتاب ۲۰ صفحه ای رو شاید توی یک روز بخونن بذارن کنار که دیگه طول نکشه و نکته ی دوم اینکه ساختارگرا نیستن و برنامه ریزی مشخص ندارن چون پایبند به ساختار و برنامه ریزی قبلی نیستن. یکی از دلایلش اینه که اگر برنامه بریزن مثلا فلان ساعت باید این کتاب رو بخونم اگر شرایط مساعد نشه و نتونن بخونن استرس میگیرن ، یه جورایی خودشونو از ترس استرس محدود نمیکنن . به نظر من باید ساعاتی که میدونیم استرسی نداریم و وقت کافی داریم باید به خوندن کتاب یا کارای نصفه نیمه بپردازیم . من خودم وقتی میخوام کتاب بخونم همش میگم یعنی کاری مهمتر از این ندارم الان ؟ انقدر فکر میکنم که پشیمون میشم میذارمش کنار و سراغ کارای مهمتر میرم . اما اگر واقعا کار مهمی نداشته باشم با اشتیاق میشینم کتاب میخونم و حتی ممکنه ۴۰ صفحه رو متوالی بخونم و متوجه گذر زمان نشده باشم. و سعی دارم زودتر تمومش کنم تا اینکه تقسیمش کنم بین ۱۰ دقیقه در هرروزه هفته.
    یک مورد در مقاله ی تقویت مدیریت زمان برای تیپ‌های ENFP و ENTP دیدم که به نظرم خیلی موثر تر از بقیه موارد بود و روی خود من جواب داده . موردی که عنوان شده بود از یک مدیر برنامه برای یادآوری مسئولیت‌ها استفاده کنید . خب این مورد بسیار موثره . روحیه ی مطیع ما میطلبه که از یک همراه و دوست تبعیت کنیم و کاملا موثره . چون خودش یه نوع تشویقه . مثلا برای ورزش رفتن با یه دوست همراه شیم . یا برای اینکه دیر به جایی نریم از دوستی بخواییم صبر کنه جایی قرار بذاریم باهم بریم. یا حتی برای کتاب خوندن با دوستمون به کتابخونه بریم. این باعث میشه ناخواسته تعهدی در ما ایجاد بشه که چون تحت تاثیر یه دوسته خوشایند تره .

    • نگین گفت:

      بله من کاملا با راهکارتون موافقم. سال کنکورم مشاوری داشتیم که برای تشویق ایشون و کسب رضایتشون هر هفته ام پربار میشد فقط به امید اینکه آخر هفته لبخند رضایت و تحسینشون رو ببینم و همین هدف اصلیم رو به هدف های کوچک خرد کرده بود و باعث شده بود پیوستگی داشته باشم.

  • میلا گفت:

    سلام
    ممنونم واقعا، چقدر کمک کرد. ۴ مقاله بعدی رو چطور باید پیدا کنم؟ (البته اگر منتشر شده)

    • تیپ‌شناسی نوین گفت:

      سلام به شما میلاد گرامی
      تشکر از همراهی ارزشمند شما، خوشحالیم که مقاله برای شما موثر بوده است.
      قسمتِ بعدی از این مقاله را که در آن ۴ راهکار دیگر برای مدیریت زمان و غلبه بر اهمال‌کاری برای ENTP و ENFP ذکر شده است، می‌توانید از طریق لینک زیر مطالعه نمایید:

      https://goo.gl/tzfB1r

      پیروز باشید

  • حسن گفت:

    سلام و عرض خسته نباشید
    از مطالب سایت تون بسیار استفاده میکنم و بی صبرانه منتظر پیام های جدیدتون هستم