تیپهای هدفگرا (تیپ شخصیتی ESTJ و ENTJ)
به عنوان یک فرد هدفگرا شما به خوبی میتوانید نقصها و عیب و ایرادات را متوجه شوید و در اولین فرصت برای رفع آنها تلاش کنید. البته روی دیگر سکه هم این است که ممکن است ارزش تأکید روی جنبههای مثبت کار را نادیده بگیرید و مثلاً جایی که نیاز به تعریف و تمجید یا قدردانی است در این امر کوتاهی کنید. در نتیجه تلاش کنید و در دیدگاههایتان جنبههای مثبت و تشکرآمیز را هم لحاظ کنید.
عاملی که بیش از هر چیز باعث ایجاد استرس در شما میشود محیط کار بههمریخته است همچنین کار کردن با افرادی که نمیتوانند وظایفشان را با توانمندی و شایستگی انجام دهند میتواند به استرس شما منجر شود.
علاوه بر اینها اگر نتوانید به اندازه کافی روی محیطِ اطرافتان مسلط باشید و کنترل و تسلطتان را روی محیط از دست بدهید هم ممکن است دچار استرس شوید.
[box type=”tip” radius=”5″]افراد با تیپ هدفگرا ممکن است موقع استرس بیش از اندازه منتقد شرایط شوند و به نوعی با بیرحمی و خارج از دایره انصاف افراد را نقد کنند.
یکی از مزیتهای اصلی تیپ شما این است که میتوانید رفتاری قاطع داشته باشید و سریعاً در مورد موضوعات مهم تصمیمگیری کنید، این ویژگیها در شرایط استرس ممکن است رویِ منفی خودش را نشان دهد و به شکلی اغراقآمیز و ناکارآمد در شما بروز کند.
مثلاً ممکن است تصمیمگیری سریع شما به بهای نادیده گرفتن اطلاعات مهم تمام شود و بدون دریافت اطلاعات کافی از موقعیت دست به تصمیمگیری در مورد آن بزنید.
اگر این وضعیت ادامه پیدا کند و سطح استرس شما از این هم بیشتر شود ممکن است کاملاً احساساتی شوید و احساس کنید که دوست دارید تنها باشید، در این صورت از جمع فاصله میگیرید و نسبت به مسائل احتمالاً بیمورد و کماهمیت حساس و آزردهخاطر میشوید.
در چینن شرایطی بهتر است فردی که به او اعتماد دارید را پیدا کنید و کمی در مورد احساسات و عواطفتان با او صحبت کنید. علاوه بر این سعی کنید ارزشهایتان را مجدداً بازنگری کنید و ببینید حقیقتاً چه چیزی برای شما مهم است. سپس سعی کنید تمرکز و انرژی اصلیتان را روی همان مواردی بگذارید که واقعاً برای شما اهمیت دارد.
تیپهای کمکرسان (تیپ شخصیتی ENFJ و ESFJ)
به عنوان یک فرد با تیپ کمکرسان شما فردی هستید با روحیه مثبت و حمایتگر. اما گاهی اوقات این روحیه حمایتگر روی منفیاش را نشان میدهد. خصوصاً اگر در سازمان انگیزههای فردی کافی نداشته باشید ممکن است تمام تمرکز شما روی نیازها و خواستههای دیگران معطوف شود و فقط به این فکر کنید که باید به خواستهها و نیازهای دیگران توجه شود.
زمانی که از شرایط ناراضی باشید و کارها مطابق میل شما پیش نرود، ممکن است اصلاً نتوانید روحیه مثبت خودتان را حفظ کنید و مدام آیه یأس بخوانید و فقط زمانی حالتان بهتر میشود که نیازها و خواستههای بقیه کاملاً برطرف شود.
[box type=”tip” radius=”5″]مهمترین عامل استرس شما در محیط کار تعارض، اختلافنظر و عدم تفاهم میان افراد است. خصوصاً ممکن است نسبت به انتقاد اصلاً احساس خوبی نداشته باشید و هر انتقادی را بسیار شخصی تلقی کنید.
در کنار اینها کار کردن با افرادی که بیش از اندازه منزوی و ساکت هستند و با جمع نمیجوشند و کسانی که در همکاری و مشارکت در کارهای تیمی ضعیفند جزو مهمترین عوامل ایجاد استرس در شما هستند.
زمانی که دچار استرس میشوید ممکن است بیش از اندازه روی اختلاف نظرهای بین افراد حساس شوید و تلاش کنید نقش فرد میانجی را بازی کنید. به همین دلیل ممکن است نتوانید فاصله عاطفی خودتان را با دیگران حفظ کنید. مثلاً اصرار به کمکرسانی به دیگران داشته باشید در حالی که ممکن است آنها مایل به این کار نباشند و با اصرار شما احساس کنند حریم شخصیشان نادیده گرفته شده است.
در این شرایط مهارت اصلی شما که حمایتگری و ایجاد اتحاد بین افراد است به شکلی اغراقآمیز و ناکارآمد ابراز میشود به طوری که عملاً به نقطه ضعفتان تبدیل میشود. در این صورت شما به هیچ وجه نمیتوانید اختلاف نظر میان اعضای گروه را تحمل کنید و آنها را وادار به مصالحه میکنید. در حالی که بهتر است نقش یک تسهیلگر را بازی کنید که به تسریع روندِ صلح و آشتی کمک میکند، نه اینکه مایل است به اجبار میان اعضای گروه هماهنگی و تفاهم را برقرار کند.
در صورتی که استرس شما ادامهدار باشد و میزان آن افزایش پیدا کند ممکن است دیگران را به باد انتقاد بگیرید و در ارزیابیهایتان بیرحم و صریح باشید. اگر در چنین وضعیتی قرار گرفتید بدانید که این نشانه حاکی از این است که دچار استرس شدهاید.
در این وضعیت بهتر است اندکی از دیگران فاصله بگیرید و به خلوت و تنهایی خودتان بروید و اندکی به خودتان توجه کنید. به این فکر کنید که چه چیزی واقعاً در این شرایط مهم است. علاوه بر این حرف زدن با شخصی که به طور مستقیم درگیر مسئله شما نیست یا در محل کار شما حضور ندارد هم میتواند کمککننده باشد.
امتیاز شما به این مقاله: [kkstarratings]
مشارکت شما
اگر تجربهای مرتبط با موارد گفته شده در این مقاله دارید خوشحال میشویم آن را با ما و سایر دوستانتان به اشتراک بگذارید.